Virksomheder

Har du en virksomhed og ønsker at være en del af Climate Hub ? Er du bare nysgerrig på om vi kan give dig ny inspiration? Eller har du et produkt eller en ide´ der kan være interessant for andre at høre om ? Så tag kontakt til os, vi er altid interesserede i at lære nyt, eller at dele ud af den viden vi selv har samlet os.

Vi bruger rigtig meget tid på at lave research og kontakte de mennesker vi lærer om som har viden på en lang række områder som kan være meget forskellige, og så brainstormer vi på om de forskellige områder måske kan kombineres på en eller anden måde. Vi plejer at sig:” Hellere vild end rådvild” og vi tillader os selv at tænke vilde tanker og fantasere om fantastiske løsninger og videnskabelige gennembrud i fremtiden, for ingen ved jo hvad der bliver opfundet i morgen. Hvis ikke der er nogen der starter med at spørge: “Kunne man ikke . . .?” Så er der mange opfindelser og designs der aldrig var blevet til noget. Men vi vil gerne basere vores vilde tanker på en solid base af viden og erfaringer som andre har gjort før os, og derfor er vi konstant på udkik efter nye områder at lære om.

Vi tror på at det vil kunne flytte noget i fremtiden hvis unge mennesker der skal til at vælge uddannelse, eller er i gang med en, får viden om nye produkter, metoder og eksperimenter der tænker klima og miljø med ind. Vi behøver ikke alle sammen at uddanne os til videnskabsfolk for at gøre en forskel, hvis man gerne vil være tømrer, murer eller entrepenør, så findes der allerede en masse alternative byggematerialer som man kan eksperimentere med, eller direkte implementere i daglige byggeprojekter, men det kræver at man har kendskab til dem før man overvejer at bruge dem eller anbefale dem til en kunde. Har man en drøm om at uddanne sig indenfor tekstil industrien, så er der bæredygtige alternativer til de materialer vi bruger i dag, og der forskes i nye produktionsmetoder som kan nedbringe tøj branchens CO2 udslip ganske betragteligt. Ønsker man at blive landmand forskes der i utroligt mange områder indenfor det område, det handler om at kunne sikre fødevarer til en voksende befolkning på en bæredygtig måde, og ved at anvende nye produktionsmetoder, afgrøder og fodertyper kan der gøres en kæmpe forskel. Eksempler kunne vi give mange flere af, og det skønne er at der i fremtiden vil komme helt nye typer af job som vi ikke engang kender endnu.

Vi vil gerne være med til at skabe kontakt mellem klima og miljø interesserede virksomheder og unge der har lyst til at uddanne sig indenfor områder hvor de kan kombinere det med deres fremtidige arbejde. Derfor tilbyder vi at komme på besøg hos virksomheder og dels fortælle om de ting vi har researchet på, og lære virksomheden at kende så vi kan udbrede kendskabet til dem i vores netværk.